eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Marco Reus do Atlética! Bláznivá spekulace nebo hotová věc?

Autor:
Datum: 18. 8. 2014

Během minulého týdne se španělské rádio Cadena Cope vytasilo s celkem odvážnou a divokou spekulací. Podle něho se španělský mistr Atlético Madrid domluvil na přestupu ofenzívního záložníka Borussie Dortmund Marca Reuse. Loňský finalista Ligy mistrů by měl za Reuse poslat do Dortmundu 17 milionů euro a dalších 10 v lednu. Celkově by si tedy Borussia přišla na 27 milionů eur.

Celá tato spekulace je celkem podivná. Jednak se tato informace objevila pouze v již zmíněném rádiu, což ubírá na pravděpodobnosti tohoto transferu, protože kdyby se opravdu o něčem podobném jednalo, určitě by se informace dostala i do jiných médií, navíc je dobře známo, že Borussia se nechce svého klenotu vzdávat.

Vedení Borussie sice uznalo, že se čas, kdy klub svoji velkou hvězdu nebude schopen udržet, se blíží, ale až se tak stane, určitě nepřestoupí v rámci Bundesligy a už vůbec ne do Bayernu Mnichov, kam během dvou sezón už zamířil Mario Götze a nyní Robert Lewandowski. Z tohoto úhlu pohledu by byl přestup do Atlética možný.

Ovšem více skutečností hovoří spíše pro setrvání Marca Reuse v Dortmundu i pro další ročník a vedení klubu by s ním velice rádo prodloužilo smlouvu, kde by nebyla obsažena výkupní klauzule. Pokud by to Borussii vyšlo, tak by si mohla v případě prodeje německého reprezentanta přijít na pěkný balík peněz.

Pro španělské Atlético by byl Marco jistě dobrou posilou, ale teorie o jeho přestupu do jejich barev je velmi nepravděpodobná. Navíc o Reuse se zajímá další řada evropských velkoklubů, které si mohou dovolit položit za jeho služby i mnohem větší částku, než kterou podle španělského rádia nabízí Atlético.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/MarcoReus11)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace